Pompoensoep Recepten



Pompoensoep Recepten vind je hier!


Ingrediënten voor vier personen:

je hebt de volgende ingederienten voor de pompoensoep nodig:

- 3 sneetjes oud witbrood
- 1 pompoen
- 1 ui
- 3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
- 2 theelepels gedroogde, rozemarijn
- 750 ml, kruidenbouillon
- 1 stokbrood, gesneden
- eventueel, naar smaak demi crème fraîche

Materialen voor de pompensoep:


- staafmixer


Bereiding:


Leg de broodblokjes in een kom. Doe 500 ml heet water erover en laat het weken. Snij de pompoen in parten. Als de pompoen erg hard is doe hem dan eerst een minuut in de magnetron. Schil de pompoen en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoenvruchtvlees in blokjes. Knijp het water uit het brood. Pak een soeppan en doe daarin het brood, de pompoen, de ui, de appel en de rozemarijn met het bouillon en breng het aan de kook. Laat de soep afgedekt 40 minuten. zachtjes koken verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
Bak het stokbrood in circa 4 min af. Pureer de pompensoep met een staafmixer. Eventueel kun je voor de smaak een eetlepel demi crème fraîche door de soep roeren en op smaak maken met zout en peper. Verdeel de pompoensoep over vier borden en serveer met stokbrood.